De waterzuiveringsinstallatie op jouw maat

Investeren in een goede waterzuiveringsinstallatie voor je carwash is besparen op je waterrekening

Als klanten je carwash uit rijden, willen ze een brandschone auto. Om aan die verwachting te voldoen heb je schoon water en goede chemie nodig. Het water zal niet alleen zorgen voor een goed wasresultaat, maar garandeert ook een geurloze carwash. Want stel je voor dat er een onaangename geur van het water in je carwash hangt, dan zullen je klanten niet meer terugkomen.

BleuBlue plaatst installaties om afvalwater op te vangen en schoon te maken, zodat je dit opnieuw kan gebruiken voor een volgende wasbeurt. Hiermee bespaar je een behoorlijk bedrag op je water- en lozingskosten. We maken elk systeem op maat van de carwash, maar werken altijd volgens hetzelfde zuiveringsproces om te komen tot een feilloos resultaat. 

Dit proces verloopt in 3 fasen:
  • Bezinking: de fijne vuildeeltjes zinken naar de bodem
  • Beluchting: zuurstofmoleculen breken het vuil af
  • Filtratie: biologische onzuiverheden filteren

Waterzuiveringsinstallatie voor carwashes

Hoe verloopt het zuiveringsproces in onze waterzuiveringsinstallatie voor carwashes?

Stap 1: Bezinking

Voor een goede bezinking is een grote oppervlakte in de bezinkingsput nodig. Heb je weinig oppervlakte, dan is er een te hoge stromingssnelheid waardoor de lichte deeltjes niet naar de bodem zakken. Het water moet tot rust worden gebracht, zodat de vuiligheid naar de bodem kan zinken. 

Hoe lossen we dit op:

Om de beschikbare oppervlakte optimaal in te zetten, plaatsen we sludge dispensers. Hiermee doorbreken we het preferentieel stromingspatroon en halen we een vuilvrachtvermindering van 80%. Voor een goede bezinking zijn er in de meeste gevallen 1 à 3 putten nodig met een capaciteit van 20.000 liter. Stap 2: Beluchting

Waar de oppervlakte voor de bezinking een belangrijke rol heeft, is voor beluchting het volume van cruciaal belang. Elke auto heeft een bepaalde vervuiling. Die vervuiling wordt uitgedrukt in een zuurstofvraag. Door voldoende zuurstof in het water te brengen, kunnen de zuurstofmoleculen het vuil afbreken.

Wat zijn onze oplossingen:

We maken een correcte inschatting over de zuurstofvraag, de zuurstofoverdracht en beluchtingstijd. Dit is sterk afhankelijk van de gebruikte chemie. Door onze jarenlange ervaring kennen we de meeste producten en kunnen de installatie hierop afstemmen. Ook geven we hierover een onafhankelijk advies. 

Om de biologie een kans te geven om zich maximaal te ontwikkelen, plaatsen we biodragermateriaal. We creëren een groot oppervlakte waarop de biologie zich kan hechten. Hiermee verhogen we het rendement van de beluchtingscapaciteit. Daarnaast plaatsen we een adaptieve beluchting. Dit is een frequentiegestuurde blower die zich aanpast aan het aantal wasbeurten. Die aanpassing zorgt dat het elektrisch verbruik beperkt blijft. 

Beluchting in waterzuiveringsinstallaties

Beluchting in waterzuiveringsinstallatieStap 3: Filtratie

Als laatste stap moet het water gefilterd worden. Zwevende biologische restanten worden afgevoerd. Het resultaat is helder water waardoor de nozzles van de wasstraat niet verstopt zullen raken en de vervuiling van de wasstraat tot een absoluut minimum beperkt wordt.

Hoe maken we het verschil:

In de installatie worden automatisch gestuurde filters geplaatst. De automatisatie reinigt en spoelt de filters op frequente basis. Dit onderhoud maakt het voor jou makkelijk. Omdat je de filters niet meer handmatig moet schoonmaken, bespaar je op tijd en werk. Wat wordt het resultaat?

We plaatsen de hele installatie op maat van jouw carwash. Naast de leidingen, de toestellen en de pompen, plaatsen we ook de debietmeters. Zo kan het waterverbruik gemonitord worden en kan de waterkwaliteit constant gemeten worden. Ook zal een PLC geïnstalleerd worden waarop je de gegevens omtrent de reiniging kan aflezen.

Ga je een nieuwe carwash openen of heb je al een carwash waar de installatie die vernieuwd moeten worden? Voor elk wassysteem maken we installaties op maat. 

Jij wilt natuurlijk ook investeren in een waterzuiveringsinstallatie en besparen op lozingskosten en waterverbruik.

Laat je gegevens achter in dit formulier en dan nemen we snel contact met je op.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x